Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Μια βόλτα στην Ελευσίνα… είναι κοντά!

Μακριά είναι η Κίνα, και όμως κάποιοι έχουνε πάει, μακριά είναι ο Βόρειος πόλος και όμως κάποιοι έχουνε πάει και κει, μακριά είναι το φεγγάρι και όμως κάποιοι έχουνε φτάσει. Η Ελευσίνα δεν είναι μακριά, είναι δίπλα στην Αθήνα.

Θα αναρωτηθούν, ίσως, κάποιοι γιατί σας τα λέω αυτά, αφού είναι αυτονόητα. Δεν είναι! Από την εμπειρία μου έχω διαπιστώσει ότι πολλοί άνθρωποι, που μένουν στην Αθήνα, πιστεύουν ότι η Ελευσίνα είναι μακριά.

Πολλές φορές όταν με ρωτούν πού μένω, και τους απαντώ: “Στην Ελευσίνα’’, οι περισσότεροι άνθρωποι, λες και είναι συνεννοημένοι, μου απαντούν «τόοοσοο μακριά!!». Απλά, να πω, ότι και γω ξαφνιάζομαι από την σχεδόν συνεννοημένη αντίδραση.

Τους ρωτάω, λοιπόν, «Eχετε πάει ποτέ στην Ελευσίνα;;», όλοι απαντούν «όχι». Μάλλον αυτό είναι, σκέφτομαι, όπου δεν έχεις πάει, φαντάζει μακριά. Όπου δεν φτάνει το μυαλό, είναι μακριά.

Η Ελευσίνα είναι δίπλα στην Αθήνα, δεν είναι καθόλου μακριά, είναι δίπλα. Πολλοί άνθρωποι λοιπόν (που έχουν, ούτε και αυτοί ξέρουν πώς, αυτή την πεποίθηση) χάνουν μια καταπληκτική βόλτα σ’ έναν ιερό τόπο.

Σε απόσταση μόλις 20 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας, η Ελευσίνα μπορεί να σας χαρίσει μια υπέροχη, δημιουργική και επιμορφωτική βόλτα.

Ξεκινώντας από τον αρχαιολογικό χώρο μπορεί κάποιος να κάνει μια αναδρομή στην αρχαία Ελλάδα και, το πιο σημαντικό, να μάθει από κοντά για τον τόπο των Ελευσινίων Μυστηρίων. Θα δείτε από κοντά και θα νοιώσετε το μυστήριο της μύησης στη γνώση. Μπορείτε να δείτε τους χώρους όπου διεξάγονταν τα στάδια της μύησης, να επισκεφτείτε το μουσείο και, αν είστε τυχεροί, μπορεί να πετύχετε και ξεναγήσεις, οι οποίες γίνονται πολύ συχνά στο χώρο.

Στη συνέχεια μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας κάτω από τον υπέροχο ήλιο. Συνεχίζοντας την βόλτα σας μπορείτε να περπατήσετε στον πεζόδρομο της Νικολαϊδου –δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο- ένας περίπατος, που σίγουρα θα σας θυμίσει νησί και ότι είστε πραγματικά κάπου μακριά από την Αθήνα λόγο αίσθησης. Στον πεζόδρομο θα βρείτε μαγαζιά για να φάτε καθώς και παιδική χαρά, σε περίπτωση που έχετε μαζί σας παιδιά.

Αυτή η διαδρομή θα σας βγάλει στην παραλία, για να συναντήσετε τη θάλασσα και να αγναντέψετε την Σαλαμίνα.

Επίσης πολλές εκθέσεις και εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κατά περιόδους στην πόλη.

Τολμήστε να φέρετε κοντά αυτό που νομίζετε ότι είναι μακριά μέσα σας και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει…

Σ.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια: